Kirándulás tipp a hétvégére a Börzsönyben

Ha szívesen beleszippantanátok a késő tavaszi erdő illatába és a túrázást plusz élményekkel is megspékelnétek, van egy ötletünk! – hívja fel a figyelmet az Ipoly Erdő Zrt.

Mutatjuk a szervezet programajánlóját:

„Irány Márianosztra, pontosabban a Bezina-völgyi Erdei Vasút állomása, ahonnan a Börzsöny egyik legvadregényesebb és legizgalmasabb kisvasúti szakaszán utazzatok Nagyirtáspusztáig. Innen több lehetőség is csábít:

ha könnyedebb táv a cél, irány a kék kereszt túraútvonal, a Kis-Koppány (522 m) alatt is csodás kilátópontot találni. Útközben az öreg tölgy mellett álljatok meg egy rövid pihenőre az eucharisztikus emlékkeresztnél, amit az Ipoly Erdő ZRt. állított tavaly. Ez nem körtúra, így visszafelé ismét erre vezet az út. Így a távot és a tempót is ti diktáljátok, akár 2 óra alatt megjárható a panorámapont és a kisvasút között.

Ha a pompás panoráma a hívószó, akkor irány a Nagy-Sas-hegy, a Só-hegy vagy a Kopasz-hegy! Kihívást kerestek? Irány mindhárom! Jól szervezve, a kisvasút menetrendjét bekalkulálva belefér egy napba.”

A túraleírásról itt olvashattok bővebben:
https://kirandulastippek.hu/dunaka…/borzsonyi-kilatohegyek

A kisvasút aktuális menetrendjét itt találjátok:
http://kisvasutak.ipolyerdo.hu/marianosztra-nagyirtas…

A kisvasút rövid történetét pedig itt:
http://kisvasutak.ipolyerdo.hu/a-szob-nagyborzsony…

Hozzászólás
Előző cikkReviczky Gábor, Trokán Nóra és Kamarás Iván lesz a főszereplője a váci múmiákról forgatott kalandfilmnek
Következő cikkPéldaértékű kezdeményezés egy 3,5 éves kislánytól – a bogarakat védi