Felvidéken jártak a penci diákok

A penci Cserhátliget Általános Iskola hetedik osztályos diákjai három kísérő pedagógussal a Felvidéken, a Szepességben jártak a Határtalanul tanulmányi kirándulás keretében.

A négy nap során meglátogatták többek között Gombaszög cseppkőbarlangját, Lőcsét a nevezetességeivel (Szepesi Múzeum, Szent Jakab katedrális), Szepesváralját és Szepeshelyet (szepesi vár, szepesi vallási központ, savanyúvizes forrás és „szepesi Jeruzsálem”), Késmárkot (vár, cipszer fatemplom, evangélikus templom Thököly Imre mauzóleumával), Ólublót (vár és skanzen), a Vöröskolostort a Dunajec partján, a lengyel határnál, illetve Kassát (Szent Erzsébet-dóm és II. Rákócziék mauzóleuma, „Rodostói ház”, belvárosi nevezetességek).

Mint az intézmény oldalán közzétett bejegyzésben fogalmaznak: „A szállásunk Iglón volt, természetesen a város belvárosában többször sétáltunk, megismertük annak is épületeit, történelmét. Életre szóló szép élményeket szereztünk, nagyon jól éreztük magunkat! Hálásak vagyunk, amiért részt vehettünk a kiránduláson!”

Forrás, fotó:Cserhátliget Általános Iskola, Penc

Hozzászólás
Előző cikkKormányablak busz érkezik Vámosmikolára
Következő cikkCsütörtökön indulnak a Születés Hetével kapcsolatos programok Vácon