Nagyszabású szemétszedési akció a Föld Napján Őrbottyánban

A Föld napja alkalmából világszerte különféle eseményeket rendeznek meg, amelyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének a megóvására. Ez minden évben április 22-én történik. Őrbottyánban egy nappal később, április 23-án, szombat délelőtt szemétszedési akciót szervez a város önkormányzata.

Az őrbottyániak a szomszédos Erdőkertes község lakóközösségével közösen és összefogva tervezik folytatni a Határ út-Móra Ferenc utca-Mátyás király utca környezetének kitakarítását. Jó példa ez arra, hogy két egymás által határolt lakóközösség együttműködése nagy dolgokat tehet a környezet megóvásának érdekében.

Szabó István polgármester Őrbottyán városának hivatalos oldalán felhívást tett közzé a szombat reggel 9-kor kezdődő szemétszedési akcióval kapcsolatban. Megkérte a leendő résztvevőket arra, hogy a szemétszedéshez javasolt, biztonságos ruhát viseljenek. Megkért mindenkit arra, hogy 2022.04.18-án éjfélig jelezze részvételi szándékát a pecsieva56@gmail.com e-mail címen.

Szükség van a helyszínen a minél több dolgos kézre, mindenkit várnak az akcióra, amelynek a végén a résztvevőket vendégül látja Őrbottyán város önkormányzata és Erdőkertes község önkormányzata.

Hozzászólás
Előző cikkKét autó ütközött, az egyik fel is borult a 2-es főúton Sződligetnél
Következő cikkNagypéntek van, Jézus kereszthalálára emlékeznek a keresztények