Hamarosan bíró elé állhat a verőcei sorozattolvaj

A váci rendőrök befejezték annak a 24 éves verőcei férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint lopott mindent, amit elért. Ha éppen megéhezett vagy megszomjazott, mások bankkártyáival fizetve evett-ivott – írja a police.hu.

Egy váci férfi kezéből kapta ki akkor még ismeretlen tettes a pénztárcát 2021. május 16-án. Mindene benne volt, bankkártyáját később többször használta törvénytelen tulajdonosa: cigarettára és alkoholra mintegy 30 ezer forintot költött közértekben, trafikokban. Hetekkel később több bejelentés érkezett gépkocsiból történt lopásokról, az utastérből elvitt bankkártyákkal fizetni is próbáltak.

A váci nyomozók a bűncselekményekkel – hely-, és személyismeretüknek köszönhetően – a korábban már többször látókörükbe került, 24 éves verőcei férfit hozták összefüggésbe, akit 2021. július 13-án hajnalban elfogtak és előállítottak. A férfi számláján – gyanújuk szerint – akkor már több vagyon elleni cselekmény is szerepelt. A sorozatlopásokkal gyanúsítható férfit őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta.

A 24 éves férfi a terhére rótt bűncselekményeket beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Elmondta, hogy a lopott zsákmányok nagy részét pár ezer forintért eladta, de a bűnös úton szerzett bankkártyával lazán vásárolni ment, ha megéhezett vagy megszomjazott. Zsákmányaiból nagy lábon élt, taxival közlekedett. Állítása szerint szeretné lezárni a múltat, mivel már nagyon zavarják elkövetett bűncselekményei.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő, 24 éves férfi ellen a több rendbeli lopás vétségének, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettének, üzletszerűen elkövetett lopás vétségének, valamint lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Forrás, fotó: Police.hu

Hozzászólás
Előző cikkFitnesz park épül Letkésen
Következő cikkMegérkezett a kormányzati támogatásból vásárolt új kistraktor Szokolyára