Bölcsőde fejlesztésre, csapadékvíz-elvezetésre és energetikai korszerűsítésre nyert támogatást Kóspallag

A TOP Plusz pályázati rendszerben három komoly, nagy előkészítést igénylő pályázatunk nyert támogatást – tájékoztatta lapunkat Plachi Attila. Kóspallag polgármestere kifejtette: egyrészt a falu főútjának kétoldali felszíni vízelvezetésének, vízmegtartásnak javítására, másrészt egy mini-bölcsőde létrehozására, harmadrészt önkormányzati épületek (sportöltöző és hivatal) energetikai korszerűsítésére nyertek félmilliárd forintot.

A polgármester az energetikai korszerűsítéssel kapcsolatban elmondta, hogy a két felújítandó épületben már áldatlan állapotok voltak, így nagyon ráfér a felújítás. Az épületeknél külső hőszigetelés valósul meg, emellett napelemeket helyeznek ki, illetve a beruházás magában foglalja az épület hűtését, fűtését, a nyílászárók korszerűsítését is.

Plachi Attila ismertette, hogy a csapadékvíz-elvezetés fejlesztése során a főút mindkét oldalának csapadékvíz-elvezetése megoldódik. Emellett a közintézmények előtt parkolót létesítenek és néhány helyen zárt vízelvezetést is alkalmaznak majd.

A bölcsőde építéssel kapcsolatban azt mondta, régóta várt már rá a közösség. Még meg sem épült, de már túljelentkezés van a férőhelyekre. A jelenlegi óvoda épület mellett fog megépülni a mini-bölcsőde.

A polgármester úgy fogalmazott: ez a három pályázat, amit megnyertünk, összesen 505 millió forint. Ez egy elképesztő összeg, a település még akkora forrást nem is nyert soha. Most egy kis faluban nagy az öröm.

Hozzászólás
Előző cikkIdén is lesz Börzsöny Ring
Következő cikkCivil támogatás segíti Inotay kampányát? Már a választási bizottság vizsgálja az ügyet