Több százmilliós fejlesztés a váci Naszálytejnél

Folyamatosan fejlődik a tejtermékek előállításával foglalkozó Naszálytej Zrt. Magyarország, akik Vácon, napi szinten 150 ezer liter tejet dolgoznak fel, és gyáraikban összesen 360 embernek adnak munkalehetőséget. A közelmúltban adtak át a váci üzemben egy több százmillió forintos fejlesztést, amelyhez a magyar állam 142,5 millió forinttal járult hozzá.

A koronavírus-járvány okozta válság is megmutatta, mennyire fontos, hogy minden ország minél inkább tudjon az önellátásra támaszkodni. Az ukrán-orosz konfliktus miatt kialakult helyzet szintén ezt erősíti meg. Nagyon fontos, hogy minden országnak meglegyen a kapacitása ahhoz, hogy a legalapvetőbb termékekből, mint az élelmiszerek, a tejtermékek, el tudja látni magát – mondta Rétvári Bence országgyűlési képviselő a gyárban tett látogatásán, szerdán.

Hangsúlyozta: ezért fontos, hogy a magyar kézben levő, magyar alapanyagot feldolgozó élelmiszergyárak, minél korszerűbb technológiával, minél hatékonyabban, minél piacképesebben, versenyképesebben tudjanak működni. Ezért tartottuk fontosnak ezt a 147,5 millió forintos támogatást, amelyből a Naszálytej Zrt. új gépeket tudott beszerezni.

A képviselő ismertette: a Naszálytej Zrt. Vác és a környék egyik nagy tejfelvásárlója és munkáltatója is. Generációk óta váci családok százainak ad megélhetést. Emellett országosan emberek milliói fogyasztják megbízható és egészséges termékeit.

Rétvári Bence hangsúlyozta: Magyarország jövőjének biztosításához elengedhetetlen, hogy ilyen magyar cégek hosszútávon gyarapodni és fejlődni tudjanak. Az egész ország biztonsága szempontjából pedig kiemelten fontos, hogy saját lábukon meg tudjanak állni és el tudják látni az embereket.

Sallai Attila, a Naszálytej Zrt. Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy magyar tejalapanyagot dolgoznak fel saját magyar termelőktől, illetve a felhasznált tej fele már saját tulajdonosi körből származik.

Hozzátette: az elmúlt években, a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan dolgoztak, hogy ellássák a lakosságot alapvető élelmiszerekkel.

A jelenlegi nehéz időszakban is leállás és fennakadás nélkül dolgozunk. Ez köszönhető többek között ennek a nyertes pályázatnak, hiszen így még jobb technológiával, még jobb terméket, még hatékonyabban tudunk előállítani – fogalmazott Sallai Attila.

Hozzászólás
Előző cikkHárom országból érkeztek cinegék Vác környékére
Következő cikkFelújították az egészségházat Verőcén