Összesen 78 milliárd forint érkezett a Dunakanyar térségébe

Az elmúlt években új lendületet kapott a Dunakanyar, választókörzetemben is generációk óta várt fejlesztések tudtak elindulni – összegezte az elmúlt négy évet Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: fontos, hogy ezen az úton előre menjünk, és ne hátra, mert a baloldal a vidék elsorvasztását hozta minden kormányzása alatt.

A képviselő ismertette: a négy év alatti előrelépés a mindennapokban is szemmel látható:

„Akkor még 2×1 sávos volt az M2 Vácig, most már 2×2 sávos.
Akkor még csak külföldön láttunk kétszintes vonatokat, most már minden nap láthatunk a Dunakanyarban is.
Akkor még az egészségházak többsége felújításra várt, most már felújított.
Akkor még régi eszközökkel működött a váci kórház intenzív osztálya, most már minden berendezés új.
Akkor még csak álmodtunk új Ipoly-hídról, most már építjük.”

Rétvári Bence emlékeztetett: elindult Vácon az elmúlt évtizedek legnagyobb műemléki és turisztikai fejlesztése a székesegyház és további történelmi épületek négymilliárdos felújításával. 27 milliárdos beruházás érkezik a váci ipari parkba, ezzel teremtve új munkahelyeket. Vácon a régi ferences rendház is megújult, benne pedig létrejött a Kilátó Központ, ami nehézségekkel küszködő fiatalok elhelyezkedését segíti.

Az országgyűlési képviselő ismertette: támogatást kaptak a gazdák a fejlesztéseikhez, a szállásadók a komfortosításhoz, a vállalkozók a versenyképesség növeléséhez. Számos főutat és belterületi utat újítottunk fel, a korábbi időknél sokkal nagyobb nagyságrendben. Két új vállalkozói park épült. Új helyi piacokat hoztunk létre a helyi termelőknek, hogy ne legyenek kiszolgáltatva a multiknak.

Csörögön elindult a térség legkomplexebb felzárkózási programja, mely sokaknak segít elhelyezkedni. Új bölcsőde épült fél tucat településen, számtalan iskola megújult, négy helyen újat építünk vagy bővítünk. Megújult a váci mentőállomás. Létrejött két Egészségfejlesztési Iroda a betegségek megelőzése érdekében.

Rétvári Bence hozzátette: megújult dunai strandokat adtunk át Verőcén, Zebegényben és Nagymaroson. Két új a csónakház épült fel, megújult több tornaterem. Új bringaparkok épültek több helyszínen is. Megújult mindhárom börzsönyi kisvasút és elindult a dunakanyari hajó körjárat, melyen több mint százezren utaztak. Tucatnyi település templomát renováltuk.

És a sor még sokáig folytatható, ha valaki végiggörgeti az oldalamon az elmúlt éveket – hangsúlyozta a képviselő.

Hozzászólás
Előző cikkRétvári: 25 millió forint támogatást kapnak a dunakanyari nemzetiségi önkormányzatok
Következő cikkA szemétszállítással kapcsolatban tartanak lakossági fórumot Zebegényben