Önkéntesek takarították ki a szobi Duna-partot

Második alkalommal fogtak össze és szerveztek városszépítő napot a szobiak. Az eseményen körülbelül negyvenen szánták a szabadidejüket arra, hogy a mások által eldobált szemetet összeszedjék és a város bizonyos részeit kitakarítsák, fákat, bokrokat metszenek meg, biztosítva így a szép kilátást a Duna-partra.

Paluch Anita, a Szobért-Szobiakért csoportban számolt be az eseményről és mondott köszönetet a résztvevőknek.

„Nagy köszönet illeti mindazokat (kb 40 fő), akik velünk tartottak március 5-én, a Duna-part rendbetételén. Volt egy 4 fős csapat is, akik korábban álltak neki a munkának, és a révkapitányság épülete alatti részt takarították ki, az önkormányzattal előre egyeztetettek szerint. Ez számunkra egy nagyon pozitív tapasztalat, hiszen az általunk meghirdetett időpont nem volt megfelelő számunkra, de ennek ellenére vették a fáradtságot összeszerveződtek és nem várták meg a „sült galambot”.

Reméljük, hogy mindannyian örömöt lelünk majd a gyönyörű kilátásban és megvigyázzuk a területet, hogy mind a helyiek, mind az ide érkező vendégek és turisták, kulturált, szemétmentes környezetben pihenhessenek és töltődjenek fel.”

Sajnos nem csak pozitív hírekről tudott beszámolni Paluch Anita.

Mint írja: amíg az önkéntesek szabadidejüket rááldozva dolgoznak azon, hogy Szob szebb, élhetőbb és tisztább legyen, addig mások az építési hulladékaikat gond nélkül hagyják a külterületeken.

Emlékeztetett, hogy tavaly áprilisban Márianosztrával közösen kitakarították a régi nosztrai utat (két konténernyi szemetet szedtek össze), de már újra van legalább egy konténernyi szemét ott, többek között veszélyes hulladék is.

Ismertette, hogy a napokban lett kitakarítva a gyógyszertártól a távolsági buszmegállóig tartó járda szakasz, az egyes híd környéke. Mint írja: egy egész napig sem sikerült gyönyörködni benne.

A Szobért-Szobiakért közösség rendszeresen szervez hasonló, városszépítő megmozdulásokat. A március 5-ei alkalmon nem csak szemetet szedtek, hanem az önkormányzattal és a vízügyi igazgatósággal egyeztetve a Duna árterében megmetszették a bokrokat, kiirtották az invazív fajokat, összegereblyézték a faleveleket, ágakat.

Hozzászólás
Előző cikkÍgy hallgatja el a városházának kínos híreket Inotay és az aládolgozó közszolgálati sajtó
Következő cikkMegtisztították Csörögön az illegális hulladéktól a Kígyó-hegyet