75 gyermekágyat adományozott Szokolya a háború során bajbajutottaknak

Gyermekágyakat, babakocsit, takarókat, párnákat, hálózsákokat és számos hasznos adományt gyűjtöttek és juttattak el a szokolyaiak az orosz-ukrán háború során bajbajutottaknak.

Némethné Pintér Csilla polgármester elmondta, hogy Szokolyáról két autónyi adomány ment már a határra, egyet Tiszabecsre, egyet Záhonyba juttattak el. Itt lakossági kezdeményezés kapcsán összegyűjtött felajánlások és az önkormányzat adományát szállították el. Ezek többek között takarókat, párnákat, hálózsákokat, fertőtlenítőszereket, ruhákat, élelmiszereket és babakocsit jelentett.
A babakocsi egy menekülő édesanya és 1 éves kisfia életét könnyítette meg – mondta a polgármester.

Hozzátette: ezt követően megkerestem Záhony polgármesterét, hogy az óvodánk felszabadult összecsukható gyermekágyaira nincs-e szükségük, amire az a válasz jött, hogy nagy szükség van rá, mind magyar oldalon, mind a határon túl. Így Rétvári Bence országgyűlési képviselőnk segítségével a Váci Egyházmegyei Karitásszal együttműködve, 75 gyermekágy indult útnak Záhonyba.

Rétvári Bence hozzátette: „Magyarországnak az ukrajnai katonai konfliktusból ki kell maradnia, de a humanitárius segítségnyújtásban nagyon sokan veszünk részt! Köszönjük mindenki segítségét!”

Hozzászólás
Előző cikkEgy újabb bontás és egy belső rekonstrukció zajlik jelenleg a váci kórház felújítása keretében
Következő cikkSzemüveget a Trollfocinak, fél tucat dugó Vác-Deákvárott!