Megjelentek a munkagépek, elkezdődött a váci kórház fejlesztésének első munkafázisa

Megjelentek a munkagépek, elkezdődött a váci Jávorszky Ödön Kórház fejlesztésének első munkafázisa.

Az Egészséges Budapest Program nem áll le, a váci kórház is megújul általa

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere január 18-án ismertette, hogy a sajtóhírekkel ellentétben a főváros és Pest megye egészségügyi intézményeinek fejlesztését megcélzó Egészséges Budapest Program továbbra is folytatódik, amelyre 700 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Ebből több centrumkórház, országos intézet, megyei kórház szakrendelő újul meg.

Hozzátette:

„A kormány változatlanul elkötelezett a hazai egészségügyi ellátórendszer megújítása és az intézmények fejlesztése iránt.”

A 150 ezer embert ellátó, térségi szinten meghatározó váci Jávorszky Ödön Kórház 5,6 milliárd forintos kormányzati támogatásból újul meg. A fejlesztés során új járóbeteg-ellátó épülettömb jön létre és korszerűsítik a már meglévő épületeket.

Emellett a támogatás lehetőséget ad új laboratóriumi és diagnosztikai eszközök vásárlására, valamint orvosi és informatikai rendszerek berendezések beszerzésére is.

A váci kórház fejlesztés első üteme elkezdődött, a szükséges bontást már végzik a kivitelező munkásai. Először a járóbeteg-ellátó előtti épületet bontják el.

Közben az egykori nővérszállóból pakolták ki az iratokat, hogy a munkagépek majd ott tudják folytatni a terep megtisztítását.

Kommentár nélkül: megkezdődött a váci kórházfejlesztés

Video: VácOnline.hu

Hozzászólás
Előző cikkFolytatódott a váci futballcsapat felkészülése, most vereségekkel
Következő cikkLieszkovszki Gábor polgármester: Aranykorát éli Rád