Korszerűsítik a Váci Földváry Károly Általános Iskolát

Energetikai korszerűsítésen esett át a Váci Földváry Károly Általános Iskola épülete. A 40 millió forintos fejlesztés keretében az elavult nyílászárókat cserélték ki. Emellett már elindult a vizesblokk felújítása is.

Az átadó ünnepségen Rétvári Bence, országgyűlési képviselő elmondta: a térségben folyamatosan újulnak meg az iskolák, bölcsődék épülnek és bővülnek még a járvány időszaka alatt is. A Vác környéki települések közül nagyobb léptékű fejlesztés történt Kosdon, Sződligeten, Sződön és Őrbottyánban is.

Úgy fogalmazott: akár Vácot, akár a környező településeket nézzük, lépésről lépésre minden iskolában igyekszünk előre haladni. Ráadásul itt, a Földváry iskolában a szó szoros értelmében egymást érik a felújítások, hiszen egy 40 millió forintos nyílászáró cserének a befejezésére érkeztünk, de mellette már elindult egy 32 millió forintos vizesblokk felújítás is.

Rétvári Bence ismertette: 47 év után újul meg a vizesblokk és 47 év után cserélték ki a nyílászárókat is. Összesen 72 millió forintból már érezhető léptékű a fejlesztés, melyeknek célja, hogy a váci diákok sokkal kényelmesebb és komfortosabb lehetőségek között tanulhassanak. Nagyon fontos, hogy ezek mind zöld felújítások, kisebb lett az iskola környezetterhelése és nyilván a működtetési költsége is – fogalmazott a képviselő.


Verebélyi Ákos, a tankerület igazgatója és az iskola fenntartója köszönetet mondott mind az állami, mind az önkormányzati támogatásért.

Ismertette, hogy ebben az iskolában jelen pillanatban 400 gyermek tanul, őket 41 pedagógus oktatja, tanítja a mindennapokban.

Hozzátette: azt gondolom, hogy ezt a feladatot olyan színvonalasan végzik, ami minden elismerést megérdemel. Mert nemcsak oktatnak, hanem hon- és népismeretet is tanítanak szakkör formájában, az ismeretet a tanulók nem csak a padokban, hanem buszos kirándulásokon, néprajzi tájak bejárásán is megszerezhetik. Jó helyre jött ez az állami támogatás, mindenképpen köszönet a kormánynak és képviselőnknek, Rétvári Bencének – fogalmazott Verebélyi Ákos.

Az iskola igazgatója, Pallaginé Nagy Ágnes is köszönetet mondott a támogatásért és elmondta, hogy ilyen fejlesztés nem volt az iskola történetében, ráadásul úgy, hogy közben folyik a tanítás, termeket kell kiüríteni, komoly szervezést igényel, hogy zavartalanul folyjon a oktatás és a felújítás is. Mindenki nagyon toleráns, a kollégák, a szülők és a gyerekek is.

Hozzászólás
Előző cikkInotay: Vácot két év alatt rendbe tettem, most az országot fogom
Következő cikkBike and Ride parkolót adtak át Zebegényben