Februárban visszaépül teljes mértékben a 13. havi nyugdíj

A 13. havi nyugdíj visszaépítéséről és az idősek helyzetéről tartott sajtótájékoztatót február 3-án a szobi művelődési házban rendezett gálaest előtt Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője, az EMMI államtitkára.

Rétvári Bence elmondta, hogy a 2010 előtti elhibázott gazdaságpolitika oda vezetett, hogy a magyar nyugdíjasoktól vettek el egy havi nyugdíjat. Hozzátette:

„Mind a Gyurcsány-kormány, mind a Bajnai-kormány idején csökkent a nyugdíjak értéke.”

A 2010-ben bekövetkezett kormányváltás után elhatározták, hogy nem csökkenhet tovább a nyugdíjak értéke. Rétvári Bence kiemelte, hogy ezt a vállalásukat tartották, sőt tíz százalékkal növelni is tudták a nyugdíjak vásárlói értékét, idéntől pedig teljes mértékben megkapják a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíjat.

Az országgyűlési képviselő megjegyezte, érdekes, hogy nincs egyetértés ebben a kérdésben hazánkban. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márky-Zay Péter böszmeségnek nevezte a 13. havi nyugdíj visszaépítését, de más baloldali politikusok is meglepően nyilatkoztak. Magyarország kormánya szerint fontos az idősek minél szélesebb körű támogatása, mert mindenünk ami van, azt a mai nyugdíjasoktól kaptuk.

„Ezért tiszteltjük őket és ezért tartjuk fontosnak azt, hogy a kormányzásunkban minden évben ők is előre tudjanak lépni, nagyobb biztonságban tudják magukat érezni”

– mondta a térség képviselője.

Hozzászólás
Előző cikkAzbej Tristan Nagymaroson mutatta be a Hungary Helps Programot
Következő cikkRétvári Rétes is lesz holnap a vácdukai fánksütő és forraltbor-főző versenyen