CraftBot 3D-s nyomtató érkezett az acsai könyvtárba

A Digitális Jólét Programnak köszönhetően, az acsai községi könyvtárba érkezett a CraftBot 3D-s nyomtató.

Az intézmény Facebook oldalán azt írják, hogy várják azon érdeklődőket, akik kíváncsiak a nyomtató működésére. Megtekinthető nyomtatás közben is.

Magyarország kormánya által 2015 végén – az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció, az InternetKon eredményei alapján – elindított, a digitális ökoszisztéma egészét érintő Digitális Jólét Program (DJP) célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerülhessen. A Digitális Jólét Program a következő években, az internet mindenki számára történő hozzáférhetővé tétele és megfizethetősége, az infrastruktúra-fejlesztés, az oktatás digitalizálása és a többi már megkezdett tevékenysége mellett új területeken is hozzá kíván járulni ahhoz, hogy Magyarország minél felkészültebb legyen a digitális átalakulásra. Ezért Magyarország kormánya, széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetést követően, 2017. nyarán döntött a Digitális Jólét Program kibővítéséről, a Digitális Jólét Program 2.0 elfogadásáról. A DJP2.0 a digitális előnyszerzés stratégiája, hiszen a magyar gazdaság, az állami működés és a magyar társadalom digitális fejlesztésének szinte valamennyi területén megfogalmaz digitalizációt támogató programokat.

A Digitális Jólét Program jövőjét a DJP2030 stratégiai keret adja,amely épít a DJP 1.0, valamint 2.0 sikereire, de észleli a fejlődési kihívásokat és a lehetőségek mellett a még meglévő versenyhátrányokat is. Ezért a DJP továbbvitelének, a Digitális Jólét Program 2030-nak egyik fő feladata, hogy olyan új megoldásokra és intézményekre tegyen javaslatot, amelyek a nemzetközi együttműködésben is hatékonyan tudják értelmezni, kezelni a digitalizáció teremtette globális kihívásokat és lehetőségeket.

Hozzászólás
Előző cikkKülönös kéréssel csengetett be házakba egy idegen Pencen, a rendőrség hamar megtalálta a keresett személyt
Következő cikkOnline jelmezverseny zajlik Csörögön