27 új típusú jegyautomata került telepítésre a Budapest-Vác-Szob vasúti vonalon

A MÁV-Start 54 új típusú jegyautomatát helyezett üzembe. A vasúttársaság közleménye szerint így már 100 berendezésnél lehet az eddiginél kényelmesebben és gyorsabban vasúti jegyet és bérletet vásárolni.

Korábban már írtunk róla, hogy Sződligetnél új jegyautomata került beüzemelésre. A MÁV-START mostani közleményéből kiderül, hogy az új berendezésekből 24-et a Budapest-Esztergom, 27-et a Budapest-Vác-Szob, 3-at pedig a Budapest-Veresegyház-Vác vonalra helyeztek ki.

A jegyautomaták telepítése a következő hetekben is folytatódik. Még ebben a hónapban 8-at helyeznek ki a Székesfehérvár és Gyékényes, 10-et pedig a Székesfehérvár és Tapolca közötti szakaszra. Székesfehérváron 6, Szolnokon 7, Szegeden 3 készüléket adnak át, és 1-1 jut Siófokra, Dunaújvárosba, Zircre, Felsőpakonyba, Hárosra. A térségünket érintően is folytatódnak a telepítések, a Budapest-Veresegyház-Vác vonalra 12 új jegyautomatát terveznek még elhelyezni az állomásoknál.

Nyáron már 375 új berendezés üzemelhet országszerte, ebből 100 bankkártyás fizetést fogad, a többi készpénzt is – írták.

A MÁV-Start azt várja a korszerűsítéstől, hogy megszűnjenek a sorok az állomásokon. A közlemény szerint az új automatákat olcsóbb üzemeltetni, és a vasúti szolgáltatás szempontjából is jobb, ha az utasok a felszállás előtt meg tudják váltani a jegyüket.

Tavaly a jegyek 12,5 százalékát már automatából, 29,3 százalékát online vették meg az utasok – tették hozzá.

Fotó: MÁV-Start

Forrás: MTI

Hozzászólás
Előző cikkIngyenes szociális segítő képzés indul Szobon
Következő cikkTűz volt egy váci roncstelepen