Sportos alázattal Őrbottyánban – Interjú az Őrbottyán KSE játékos-edzőjével

Kiss Norbert Őrbottyán KSE játékos-edző
Kiss Norbert, az Őrbottyán KSE focicsapat játékos-edzője.

A Pest megyei negyedosztályú felnőtt labdarúgó bajnokság Közép csoportjában fél távnál a hetedik helyen tanyázik az Őrbottyán KSE együttese. A csapat őszi szerepléséről, a közösség erejéről és a tavaszi tervekről beszélt nekünk Kiss Norbert, a csapat sérülésből lábadozó játékos-edzője.

Kiss Norbert első körben a bajnokságot érintő változásokról és szezonkezdésről osztotta meg gondolatait. A 2021/22 őszi bajnokság igen izgalmasan indult az Őrbottyán együttese számára hiszen újabb csoportot kaptak a bajnokság lebonyolítása során. A tavalyi bajnokságból a régiek mellett több új csapattal kezdett neki a gárda a pontvadászatnak.

Az Őrbottyán KSE 2021/2022-es focicsapata.

Nagy örömükre megérkeztek szezonkezdésre az új szerelések, ami egy-egy hazai és vendég mezgarnitúrát jelentett és ráadásban még egy egyen melegítő szettet is kaptak. Az utóbbi mezgarnitúra edző pólókat, táskákat, 50 db labdát és más egyéb kiegészítőket is tartalmazott. Norbert elmondta, hogy mindez nem valósulhatott volna meg az Őrbottyán fő szponzora, a VeresAuto támogatása nélkül.

A nyári felkészülés során öt találkozót játszottak le, amiből négyet sikerült is megnyerniük. Összesen 33 rúgott és 14 kapott góllal zárták a nyári edzőmérkőzéseket. 2021.08.29-én elrajtolt a bajnokság. Norbert elmondta, hogy nehezen indult a szezon, de a látottak alapján nem lehetetlen a felzárkózás az élmezőny együttesei mellé.

A mellett hogy edző vagy és játékosként is a csapat tagja vagy, még milyen dolgokat intézel a csapat körül?

Én a csapatnál edzői feladatokat látok el. Sajnos keresztszalag szakadás utáni felépülési szakaszban vagyok, csak „tesztelem” a lábam teherbírását. Még nem terhelhető száz százalékosan. A játék mellett sokat tevékenykedek a pálya körül is. Tervezem az edzéseket, ami azt jelenti, hogy heti két alkalommal ezen dolgozom, illetve a lehetséges igazolásokat is intézem. Ezek mellett az edzőmérkőzéseket is én kötöm le a csapat részére. Rengeteg segítséget kapok Faragó István elnök úrtól és Kandrács Barnabás alelnök úrtól is. Mind a ketten a csapatunk oszlopos tagjai, így hárman együtt eléggé jól működünk együtt a csapat érdekében.

Milyen a kapcsolatotok a szurkolókkal, járnak-e idegenbe is a meccseitekre?

Minden hazai mérkőzésen szép számban jöttek a szurkolóink. A legtöbb, amit megszámoltunk, az jó 120 fő volt egy Őrbottyán KSE – Fót SE I. mérkőzésen. Idegenben is számíthatunk a drukkereinkre. Jönnek velünk a szurkolók, ami a pályán lévőknek is erőt ad. Rengeteg támogatást kapunk tőlük. Úgy érzem remek a kapcsolatunk a szurkolókkal és szívesen látják Őrbottyánban újra a focit. Igyekszünk ezt jó és lelkes játékkal meghálálni a mérkőzéseken.

Mi volt a cél a bajnokság előtt a szereplés tekintetében? És mi valósult meg belőle?

A tíz mérkőzésből három győzelemmel és hét vereséggel állunk jelenleg a 7. helyen. Mindössze öt ponttal vagyunk lemaradva az élbolytól, ezt a hátrányunkat reményeink szerint le tudjuk majd dolgozni a tavaszi mérkőzéseken. Keretünk a tavalyihoz képest nem változott, de a most következő téli átigazolási időszakban szeretnénk bővíteni a csapatot. Ezt pedig úgy néz ki, hogy meg is tudjuk valósítani. Jelenleg négy-öt játékos szeretne csatlakozni kis csapatunkhoz, ami örömmel tölt el bennünket.

Célunk a mostani bajnokságban az, hogy az első négy helyezett közé kerüljünk. A Pest megye IV. osztályban van egy úgynevezett felsőházi illetve alsóházi oda vissza-vágós “mini bajnokság” a szezon végén, ez dönt a helyezésekről. Sajnos így félidőben a hetedik pozícióban vagyunk öt ponttal lemaradva a kitűzött dobogótól. Szóval nincs messze a cél, amit kitűztünk és reméljük, hogy tavasszal elérjük, amit szeretnénk. Játékosaink eléggé fiatalok, ami örömteli, de természetesen vannak közöttünk rutinosabb játékosok is. Van akik közel vannak az 50 éves korhoz. Csapatként jól tudunk együttműködni pályán illetve azon kívül is.

Milyen állapotban van a sporttelep és a gyep minősége , milyen körülmények között készülhettek a mérkőzésekre?

Sporttelepünk eléggé modern és jól felszerelt. Négy öltöző és bírói szoba is a sporttársak rendelkezésre áll. Mindegyikhez külön mellékhelyiség tartozik. A négy beállós tusolóval ellátott hazai öltöző a legnagyobb helyiségünk. Ebben az öltözőben található egy szauna pluszban, és egy masszázs ágy is. Pályánk mögött külső konditerem található futópályával és van egy sport pub is a pálya területén. A pálya maga nagyon jó állapotban van, egyetlen probléma merül fel visszatérően, hogy nincs elég vizünk öntözni. Ez létfontosságú lenne a nyári nagy melegben, ennek következtében a gyep eléggé száraz szokott lenni. Tervezzük, hogy jövőre ezt a problémát megoldjuk.

Mik a személyes benyomásaid a csapattársakról és a csapategységről?

Nagyon egységesek vagyunk. Erős játékosokból állunk össze, ezért külön nem tudok kiemelni nagyon senkit sem. Ez egy egységes, motivált brigád.

Öröm a pályán Őrbottyán KSE módra.

Hol tudjátok megkezdeni a felkészülést? Kint, teremben vagy műfüvön?

Január második felében kezdjük meg a felkészülést a tavaszi bajnokságra. Veresegyházán teremben vagy pedig fedett műfüves pályán tervezzük az első foglalkozásokat. Amint az időjárás engedi, akkor már február végén szeretnénk újra nagy pályán edzeni és edző mérkőzéseket játszani a leendő edzőpartnerekkel.

Hozzászólás
Előző cikkÚjévi koncert lesz Csörögön
Következő cikkOltási nap lesz Pencen