Sikeres évet zárt Szokolya

Útfelújítások, új és megújult intézmények, kisvasút felújítás – és még sorolhatnánk azokat a fejlesztéseket, amelyek az elmúlt évben megvalósultak Szokolyán. Az évet Némethné Pintér Csilla polgármester értékelte a település hivatalos oldalán.

„Nem volt könnyű év és sajnos sok visszafordíthatatlan veszteség is érte településünket. Közösségi, értékes emberek távoztak közülünk. Elvesztettünk kollégát, barátot.


A járvány miatt alig működtek közösségi programok. Vannak értelmetlen küzdelmeink, de mi mindig a közösség érdekeit tartjuk szem előtt és így lesz ez ezután is. A sok nehézség ellenére szerencsére akadtak pozitív dolgok is ebben az évben.


Elkészült a kisvasút felújítása, kész lett a település elején a Szokolya felirat, a kereszt megvilágítása, virágokat ültettünk erre a részre is és még sok helyre közösségi munkában. Elkészült a Bölcsődénk, néhány nap és elkészül az Óvodánk is. Idén plusz pénzt kaptunk a negyedik csoport megépítéséhez. Nem is akármilyen intézményünk lesz. Pár hét múlva egy igényes, szép helyre járhatnak majd a gyermekeink.


Idén is volt egy fantasztikus szüreti mulatságunk, falunapi rendezvényünk, szeptemberben kulturális programunk, meg tudtuk rendezni az adventi gyertyagyújtásokat és az adventi vásárt.
Elültettük a tavaly született gyermekek örömére az életfákat.


Több pályázatot nyertünk ebben az évben is. Köszönjük a döntéshozóknak és Rétvári Bence országgyűlési képviselőnknek a támogatásokat!


A Magyar Közút az Ipoly Erdő Zrt támogatásával felújította a Hártó -kúti igen rossz állapotú szakaszát az útnak, amelyre több éve vártunk. Önkéntesekkel élelmiszer adományokat gyűjtöttünk, majd ebből 360 csomagot osztottunk ki! A Mikulásnak is lett postaládája Szokolyán!


Köszönöm minden kollégámnak a helytállását, köszönöm azon lakóinknak a támogatását, akik sokszor sajátjuk elé helyezve a közösség érdekeit, szerepet vállaltak a település programjaiban vagy a fejlesztéseknél segítségünkre voltak. Köszönöm a civil szervezeteinknek, intézményeinknek a település érdekében végzett munkáját!


Köszönöm a covid szűrést végző önkénteseink munkáját, az óvoda dolgozóinak a nehezebb körülmények közötti helytállását, a szülők türelmét. A református és a baptista gyülekezeteknek a bölcsőde és az óvoda egy-egy csoportjának a befogadását!


Köszönöm a sok kedves üzenetet és az Óvoda számára érkező támogatásokat, adományokat!
Idén is sok kisgyermek született és több új lakója is lett Szokolyának! Isten hozta Őket!
Eredményekben gazdag, békés, boldog új évet és jó egészséget kívánok mindenkinek!


Szeressük Szokolyát!”

Fotó: mapeo.net

Hozzászólás
Előző cikkMár pályázhatók a Magyar Falu Program idei forrásai
Következő cikkMálenkij robot emléksétát szerveznek Zebegényből Nagymarosra