Példamutató kezdeményezés indult el Kemencén

2021 nyarán a kemencei hagyományőrző csoport az országos Komatál Program keretében elnyert egy gyönyörű komatálat, és ezzel felélesztettek Kemencén egy régi kedves hagyományt. A program kertében egy helyi család, ahová kisbaba érkezett 12 napon keresztül részesült a gondoskodásban. Ezt a régi hagyományt szeretné tovább folytatni ennek a kis családnak az édesanyja.

Ezért arra kér minden lakost, hogy aki szívesen részt venne a gondoskodásban (az ételek elkészítésben), az jelentkezzen nála.


A gondoskodás abból állna, hogy egy-egy vállalkozó kedvű segítő egy ebédet készítene és elszállítaná azt az újszülöttek családjának, ezzel is levéve a terhet a szülők válláról.
A hagyományőrző csoport felajánlotta a gyönyörű komatálat, az önkormányzat pedig új üveg ételhordókkal támogatja a kezdeményezést.


Kemencén egy kismama a napokban ad életet csöppségének, így remek lenne ha már őket is tudnánk segíteni – írják a felhívásban. Minél több a jelentkező, annál hosszabb az az időszak, amíg hordani lehet a komatálat.


Aki szívesen részt venne a kezdeményezésben, Granát Annát (Panna óvó nénit, a GYED-en lévő intézményvezetőt) keresheti a (36)20-472-35-29 számon, vagy a Facebookon/Messengeren. Az újdonsült szülőkkel is ő fogja tartani a kapcsolatot.

Hozzászólás
Előző cikkMelléképület égett Kosdon, veszélyben volt a lakóház is
Következő cikkErdőkertessel és Leányfaluval mérkőzött a Zebegény Garvittax