Magabiztosan győztek a váci kézis lányok Fehérváron

Mindkét félidőben magabiztosan vezetve győzte le a Váci NKSE idegenben a sok hiányzóval felálló Alba Fehérvárt a nő kézilabda bajnokság 11. fordulójának mérkőzésén. Helembai és Kuczora szórta a gólokat, Kácsor pedig a gólpasszokat, az ő vezérletükkel jött össze a 37-29-es különbségű győzelem az NB I-ben.

A szerdán lejátszott székesfehérvári bajnoki volt a váciak első tétmérkőzése 2022-ben

Ez nem látszott meg a Duna-partiak teljesítményén, hiszen fölényes győzelemmel kezdték az évet az NB I-ben. Nagy lendülettel kezdtek a vendég váciak, a válogatott Kácsor Gréta többször is betalált az első percekben. A tizedik minutumban 3-9-es vendégvezetésnél időt is kért a hazaiak edzője, Borsi Dvorsek. Nem használt az időkérés sem a halványan kézilabdázó fehérváriaknak, negyedórát követően nagyon elhúzott a Vác, Helembai fél tucat gólnál tartott egymaga. Ottó Katalin edző több olyan játékosát is bevethette a szünetig, akik kevesebb lehetőséget kaptak a mérkőzésen. Félidőben kilenc volt a Váci NKSE előnye.

A pihenőt követően folytatódott a váci lányok fölénye, potyogtak a gólok, és egyre több cserejátékos is szóhoz jutott a vendégeknél. Domináltak és szebbnél szebb gólokat szereztek a tartalékos fehérváriak ellen, akik szimpatikus ellenfél benyomását keltették, csekély ellenállást fejtettek ki a lefújásig. A kilenc gólt szerző Kuczora Csenge volt a mérkőzés legeredményesebbje, de Helembai Fanny is nyolc találatig jutott. Sziporkáztak. Kácsor Gréte öt gólt lőtt az Alba hálójába.

A Váci NKSE ezzel továbbra is ötödik, az Alba Fehérvár KC tizenegyedik pozícióban található az NB I tabelláján.

Edzői értékelések a mérkőzés után

Boris Dvorsek: Sok a sérülés és a vírusfertőzés a csapatnál az utóbbi időben, nem tudtam a teljes keretnek edzést tartani sem. Kérdéses volt, hogyan tudjuk a mérkőzést lejátszani, milyen állapotban leszünk. Láthattuk, hogy ez az állapot nem volt a maximum közelében sem, és a Vác korán eldöntötte a meccset.

Ottó Katalin: Tudtuk, hogy ellenfelünk nem teljes csapattal fog felállni. Nagyon elszánt volt az együttesünk, ültek a lövéseink, jól működtek a figurák, vissza tudtunk zárni, a védekezésünk is stabil volt. Ami a lényeg, mentálisan erősek voltak a játékosok, és ez meghatározta az egész összecsapást. Örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez, a lelkesedésem túl a koncentrációt sem veszítették el a lányok, és sok örömjátékot mutattunk be a találkozón.

Alba Fehérvár KC – Váci NKSE 29–37 (13–22)

Fotó: Váci NKSE

Hozzászólás
Előző cikkFesztivállá nőtte ki magát a vácrátóti kocsonya piknik
Következő cikkEmléksétával fejezték ki a váciak, hogy támogatják egy közterület elnevezését Regőczi Istvánról