A gyermekvédelmi népszavazásról fejti ki véleményét Kisnémedi polgármestere a helyi lap következő számában

Kisnémedi Hírnök címmel huszonnégy év kihagyás után idén januárban megjelent a helyi lakosok tájékoztatását szolgáló újság. Edelman György a település polgármestere elmondta, a lap szellemiségét tükrözi az első oldalon megjelenő mottó, miszerint: „A hír szent, a vélemény szabad.”

A második oldalon a polgármester írásait olvashatják

Mint fogalmaz terveik szerint mindenkinek helyet adnak a lapban, tiszteletben tartva a megfogalmazott véleményeket.

„Nyilván nem tűrök meg benne rasszista kijelentést, de amit leírnak az igaz legyen”

– jelentette ki.

Azt is elmondta, hogy az újságban fenntartja maga számára a második oldalt. Az első számban arról ír, hogy a településen nem okozott halálesetet a koronavírus-járvány. Gazdasági témakörben pedig megjegyzi, hogy adóemelés nem történt, és az idei évre sem terveznek. Hozzátette, hogy a tervezett elképzeléseik nagy hányadát meg tudták valósítani, noha a támogatások mértéke az előző évekhez képest csökkent.

Azt is közli, hogy a tavalyi év végén a Magyar Falu Programon tartalékforrásokból a felelős állattartás elősegítése pályázaton 1,1 millió forintot, kommunális eszköz beszerzésre 4,7 millió forintot, valamint a művelődési ház teraszának beépítésére 25 millió forintot nyertek. Mint az újságban fogalmaz:

„Hiszem, hogy falunkat tovább tudjuk fejleszteni. Folytatjuk tovább, és amire lesz lehetőség helyi szinten arra pályázni fogunk.”

Legközelebb a gyermekvédelmi népszavazásról fejti ki a véleményét

„Felkérek mindenkit, aki felelősséget érez a gyermeke, unokája, dédunokája felé nagyon fontolja meg, és jöjjön el szavazni.”

A következő lapszám kapcsán megkeresésünkre kifejtette, hogy az április 3-ára kitűzött gyermekvédelmi referendum kapcsán fogja kifejteni véleményét, Magyarország Alaptörvénye, valamint az Európai Unió Alapjogi Chartájánk a gyermekek jogait taglaló 24. cikke alapján. Mint fogalmazott: „A vázlat már megvan. Le fogom írni, hogy nekem nem azzal van bajom, ha valakinek ilyen-olyan szexuális beállítottsága van felnőtt korban, ez nem különösebben érdekel. Ami engem érdekel és felettébb zavar, hogy egy tizenegy-tizenkét éves gyermek maga dönti el, hogy mi legyen. Majd húszéves korában a szüleire hányja az átkot, hogy miért hagyták, hogy átoperáltassa magát.”

Négy kérdéssel kapcsolatban fejthetjük ki véleményünket április 3-án

Mint ismert az Alkotmánybíróság január 6-án helybenhagyta az Országgyűlés országos népszavazás elrendeléséről szóló határozatát, majd január 11-én Áder János köztársasági elnök az országgyűlési választásokkal egy napra, április 3-ára tűzte ki a referendum időpontját. A kormány által kezdeményezett népszavazáson négy kérdés szerepel majd a szavazólapon:

  1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Ezért lesz gyermekvédelmi népszavazás jövőre

A gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatos tudnivalókról december elején tartott sajtótájékoztatót a térség országgyűlési képviselője, Rétvári Bence.

Hozzászólás
Előző cikkFelújítják a Kossuth utcát Csőváron
Következő cikkÁramszünet várható Galgagyörkön február 25-én