Forraltbor-főző versenyt rendeztek Vácon

Idén tizennegyedik alkalommal szervezték meg a forraltbor-főző versenyt Vác főterén. A rendezvény idén is nagy népszerűségnek örvendett, nem csak látogatókból, de versenyzők is szép számmal vettek részt az eseményen. Vác legjobb forralt-borát a Rétvári Csapat készítette.

A szervező Vendégvárók Váci Egyesülete idén is igazi téli hangulatot varázsolt Vácra. A forraltbor-főző versenyre sokan voltak kíváncsiak, több százan látogattak el a rendezvényre és kóstolták a finomabbnál finomabb italokat.
A győztes, Rétvári Csapat tagjai, Lukács Bence és Szabó Csaba nem csak a verseny legjobb forralt borával emelkedett ki a résztvevők sorából. Egy Csepel teherautóval bevontatott honvédségi gulyáságyúban, szendehelyi borból készítették a győztes italt.

A csapat mellé Rétvári Bence rétesautójával települt ki, rengeteg ember érdeklődött a frissen sütött, ropogós desszert iránt. A rétesező különlegessége az volt, hogy az országgyűlési képviselő maga sütötte és kínálta a réteseket a rendezvény résztvevőinek.

Fotó: KesziPress

A rétesező megnyitásának ötletével kapcsolatban Rétvári Bence azt mondta: otthon, süteménysütés közben összegyűlik a család és ez jó alkalom arra, hogy minőségi időt töltsenek együtt. Az ilyen közös sütések pedig, mint például a forraltbor-főző versenyen, jó alkalmak arra, hogy egy rétes mellett, kötetlenül jót beszélgessünk, akár a térség vagy az ország ügyeiről.

A versenyen a dobogó képzeletbeli második fokára a dr. Balogh Béla vezette Kedvenc Klinika tagjai állhattak fel. Harmadik helyen a Pikánsok csapata végzett, amely mind a 14 versenyen indult, ami ugyancsak elismerésre méltó teljesítmény.

Hozzászólás
Előző cikkA jéghideg Dunában csobbantak a Dunakanyarban
Következő cikkAz ébredező váci sportélet kezdeti programja az újévben