Felújítják a Nyúl utcát Zebegényben

A Vidékfejlesztési Program keretében külterületi helyi közutak fejlesztésére nyert támogatást a zebegényi önkormányzat. A városvezetés a község hivatalos oldalán tájékoztatta a lakosokat, hogy a forrásnak köszönhetően a Nyúl utcát újítják fel.

A településen egyébként folyamatosan újulnak meg az utak. Mint, ahogy arról korábban már beszámoltunk, több útfelújítási támogatást is kapott a kormánytól Zebegény, így hamarosan megújulhat néhány útszakasz a településen. A Magyar Falu Program keretében mintegy 30 millió forintot, a Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően pedig 20 millió forintot fordíthat az önkormányzat a fejlesztésekre.


Hutter Jánosné polgármester lapunknak elmondta: nagyon fontosak nekünk az útpályázatok, mint minden településnek. Hiszen hiába vannak a gyönyörű turisztikai attrakcióink, hogyha nagyon rosszak az útjaink. Az elmúlt időszakban szépen sikerült az útfejlesztéseknél is előrejutni. Nagyon örültünk például a János-hegyi felújításnak, valami a Magyar Falu Program keretében nyertünk a Malom utca felújítására több mint 30 millió forintot, most pedig a Bartóky út és a Kossuth utca fog megújulni ugyancsak ilyen módon.

Hozzászólás
Előző cikkFánkfesztivált rendeznek Csörögön, Korda György és Balázs Klári is fellép
Következő cikkTurisztikai attrakció épül Verőcén