Egy kidőlt fenyőhöz hívták segítségül az őrbottyáni polgárőröket

Egy közel tíz méteres fenyőfát döntött ki a szélvihar Őrbottyánban az Erdősor utcában. Az Őrbottyáni Polgárőr Egyesület telefonon történő bejelentésre érkezett a helyszínre segítséget nyújtani – tették közzé hivatalos közösségi oldalukon. A kidöntött fát az úttestről eltávolították.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn közleményében közölte, hogy a szeles idő miatt vasárnap 1654 esethez riasztották a tűzoltókat, akik 192 helyszínen hétfő reggel is folyamatosan dolgoztak a károk felszámolásán. A legtöbb dolguk Pest megyében és Budapesten volt.

Az Őrbottyáni Polgárőr Egyesületet az Erdősor utcában nyújtott segítséget vasárnap. A szélviharban kidőlt fenyőt az útról eltávolították.

Kárt csak Baranya megyében nem okozott a vihar. A legtöbb helyen letört faágak, kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. Sok fa utakra, házakra, melléképületekre, kerítésekre, autókra és elektromos vezetékekre dőlt. A riasztások harmada épületkárok, magasból lógó cserepek, bádoglemezek, reklámtáblák, ledőlt kémények miatt érkezett, néhol közlekedési jelzőlámpákat is leszakított a szél – írta a szóvivő. Tudatta: a szél 273 épületben okozott kárt, magánházak és több templom, kórház, orvosi rendelő és egyéb középület tetejét is megrongálta. Az OKF a károk felmérését javasolja a lakóingatlanok körül és azt kéri, hogy a leszakadt elektromos vezetéket, sérült közműveket, veszélyesen megdőlt fákat a 112-es segélyhívón jelentsék be.

MTI

Hozzászólás
Előző cikkŐrbottyánban megsérült a Gamesz csarnok teteje a szélvihar miatt
Következő cikkJátékoscsere a Váci Női Kézilabda Sportegyesületnél