Csank János értékelte az őszi fociszezont

Tavaly, még az ünnepek előtti napokban a Vác FC szakmai igazgatója adott interjút a Duna-parti labdarúgó csapat hivatalos honlapjának. A csapat nehéz szezon kezdetéről, a folyamatos javulásról nyilatkozott és eljátszott azzal a gondolattal, hogy mi lenne, ha a harmadosztályban is lenne VAR (videóbíró) rendszer. Szezon értékelés és a felkészülési tervek a mesteredző szemszögéből.

Hullámzó fél szezonon van túl a csapat

Hullámzó fél szezonon van túl a Vác FC, már a kezdetek előtt nagy kihívásokkal nézett szembe az NB III Közép-csoportjában szereplő együttes. Nyáron nagy változások történtek a csapat keretében, meghatározó játékosok távoztak az együttesből, helyükre pedig jobbjára fiatal és tehetséges játékosok érkeztek.

Őrségváltás zajlott le a Duna-partiaknál és ez a várakozásoknak megfelelően nem volt zökkenőmentes a csapat életében. A csapat a 18. pozícióban, még nem kieső helyen zárta az őszt. Bár a támadójátékot nem érhette nagy panasz, az egyesület legeredményesebb játékosa, Mertse Ábel tizenkét szerzett találattal kitett magáért. Ahogyan Tóth Milán is, aki öt gólja mellett sok gólpasszt is adott. A gárda viszont ezzel szemben 39 gólt kapott, amely bizony nem kevés, a védekezésben haloványabban teljesítettek, ennek az oka is lehet az alsóházban megszerzett szerény pozíció.

A vacfc.com részletes interjút közölt a váciak szakmai igazgatójával, aki visszatekintett az elmúlt időszakra. Csank János így vélekedett a különböző témákról:

Fiatalos lendülettel, de sok hibával kezdett a csapat

„Nyáron fiatal csapat formálódott, de a felkészülési mérkőzések rögtön biztatóan alakultak, ez pedig megtévesztett engem. Sajnos a bajnokságban rosszul rajtoltunk, folyamatosan elkerülhető gólokat kaptunk, egyszóval a rutinhiány kijött, hiszen éles meccsszituációban többen nem úgy játszottak, ahogyan kellett volna. Ráadásul az sem tett jót, hogy az addig jó formában lévő Lukács Kelement 4 meccsre eltiltották, illetve Csaba Dániel agyrázkódást szenvedett. A helyenként rossz eredmények ellenére nem „játszottak le” minket a pályáról, a sok egyéni hiba miatt csúsztak be súlyos vereségek is. Nem szoktam a játékvezetőkre „kenni” a vereséget, de tény, ha az NB III-ban is lett volna VAR, akkor abból biztosan jól jöttünk volna ki és jó néhány ponttal több állna a nevünk mellett.”

Mertse Ábel és Tóth Milán vezette az együttes javulását az ősz második felében

„Az utolsó 7 meccsen aztán csak egyszer kaptunk ki, ez a javulást mutatta, még úgy is, hogy a sok fiatal játékos mellett több ifista is bemutatkozott, például Szunyog György, vagy Varga László. Azért is lenne fontos tavasszal mihamarabb elmozdulni a hátsó régióból, hogy a fiatalok minél több lehetőséget kaphassanak. Örömteli, hogy a nyáron Putnokról igazolt Mertse Ábel gyorsan belelendült és ősszel 12 gólig jutott, illetve az is, hogy csatártársával, Tóth Milánnal „összeértek”. Tóth Dominik kölcsönszerződése december végén lejár, de szeretnénk itt tartani, és bízom benne, hogy ha sikerül, akkor tavasszal ő is komoly erőssége lehet a csapatnak. Az is tény, hogy túl sok gólt kaptunk, ezen mindenképpen változtatnunk kell, mert egy jó csapat nem szed be kettőnél több találatot egy meccsen.”

Idegenbeli felkészülési mérkőzések is nehezítő tényezők

„Remélem, a téli felkészülés során elkerülik a keretet a sérülések és a porcműtéten átesett Csaba Dániel is bekapcsolódhat a munkába. Hathetes felkészülést fogunk csinálni, de a felkészülési mérkőzéseket ismét mind idegenben leszünk kénytelenek lejátszani, mivel sajnos Vácott továbbra sincsen normál méretű, használható műfüves pálya. Az edzéseket pedig emiatt főképpen Dunakeszin tartjuk majd. Jó lenne két új játékost igazolni, olyanokat, akik erősítést jelentenek. Továbbra sem értem a kötelező vasárnapi meccsnapot, idegesítő, hogy így nem lehet sem ellenfeleket, sem játékosokat megnézni.”

A hathetes felkészülés első edzőmérkőzése Diósdon kapott helyet ezen a héten szombaton, a váciak bravúros, kétgólos győzelmet arattak a másodosztályú Budaörs felett. (0-2)

Forrás, fotó: Vác FC

Hozzászólás
Előző cikkErdőkertessel és Leányfaluval mérkőzött a Zebegény Garvittax
Következő cikkÚjévi koncert lesz Csörögön