1000 kocsonyával készülnek idén a Vácrátóti Forralt Bor és Kocsonya Piknikre

Érdemes lesz január 15-én ellátogatni Vácrátótra a Forralt Bor és Kocsonya Piknikre, ahol ezer adag kocsonyával várják a látogatókat, de az elmúlt évek hagyományainak megfelelően nemcsak a különleges kocsonyák, de a forralt borok versenye is zajlik.

Félig szakmai, félig celeb társulat zsűrizi a kocsonyák versenyét

Spiegelhalter László a település polgármestere az idén már hetedik alkalommal megrendezésre kerülő programról elmondta, hogy érdemes lesz korán érkezni, hogy jusson még a kocsonyából, mert mint fogalmaz: „Évről-évre megpróbálunk fölül tervezni, de eddig még nem sikerült egy évben sem. Mind elfogyott.” Hozzátette: „Több mint ezer kocsonyát szoktunk ilyenkor készíteni, emellett az összes általános iskolai osztály húsz-harminc kocsonyát még készít. Ezeket meg lehet vásárolni ötszáz forintos kóstolói jegyekkel.”

Arról is beszámolt, hogy a kocsonyák versenyén egy félig szakmai, félig celeb társulat kóstolja, és véleményezi a különleges alkotásokat.

„Volt már a zsűriben Nagy Feró, Dér Heni, Kiss Peti a Barátok Köztből, és DJ Dominique is. Hogy idén kik lesznek az jövő hétfőn-kedden derül majd ki. Gasztro szakemberre mindenképpen számítunk és általában ő vezeti a versenyt” – fejtette ki a település első embere, aki azt is említette, hogy olyan különlegességekkel is neveznek, mint például a rák- és hal kocsonya.

Azt is megtudtuk, hogy a forralt borok versenyén pedig várhatóan az Esztergom melletti Fülöp Pince vezetője, Fülöp István rangsorol majd.

Hozzászólás
Előző cikkVadászat miatt korlátozzák a turistaforgalmat Magyarkútnál
Következő cikkLefújták a Vác franciaországi mérkőzését