Vadászok és vadászkutyák versenyeztek Sződön

Az országos Szent Hubertusz vadászverseny IV. Baba Néni Emlékverseny fordulóját rendezte meg a Magyarországi Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesülete november 20-án Sződön.

Kiváló időjárási körülmények között rendezték meg a 2021-es emlékversenyt nagy érdeklődés mellett a sződi vadásztársaság területén. Az egy napos, két futamos Tumay Jánosné „Baba néni” emlékverseny reggel fél nyolckor kezdődött.

A versenyre nevezhetett minden, az FCI 7-es fajtacsoportjába tartozó, származási lappal rendelkező kutya. A verseny az érvényes Vadászkutya Vizsga és Versenyszabályzat (Zöld Könyv) alapján került megrendezésre. A nevezési feltételek között szerepelt a Vezető számára: érvényes vadászjegy, a kutya számára: érvényes VAV igazolvány (2 éves kor felett), származási lap, érvényes oltási könyv – olvasható a versenyt szervezők honlapján.

A versenyen vezető bíróként Konyecsni Károly tevékenykedett, mellette Dr. Madléna András, Pomázi Ágoston és Tasi Norbert látták el a versenybírói teendőket.

A késő délutánig tartó sződi rendezvényen remek hangulat uralkodott, amelyen két kategóriában is avattak győztest. Máté Dávid nyerte a versenyt Császtai Vadász Barka kutyájával. A legjobb drótszőrű magyar vizsla pedig Csővárberki Csipke lett Lengyel Tamással.

A részletesebb eredményekről és további rangsoroltakról a Magyarországi Drótszőrű Magyarvizsla Tenyésztők Egyesületének weboldalán olvashatnak.

Fotó: drotszorumagyarvizsla.hu/Láng Attila

Hozzászólás
Előző cikkA nehéz sorsú gyermekek karácsonyát varázsolnák szebbé Szobon
Következő cikkFélpályás útzár van a 12-es főúton