Új bölcsőde segíti a családokat Rádon is

Budapest közelsége miatt Rád települést is egyre több a fővárosból, vagy annak környékéről kiköltöző család választja lakóhelyül. A település egyik hiányossága volt, hogy az óvoda mellett bölcsőde nem állt rendelkezésre, de egy sikeres pályázatnak köszönhetően immár egy tizenkét férőhelyes bölcsődét vehetnek igénybe a település lakosai.

Mintha egy sajt belsejében lennénk a foglalkoztató szobában

Puporkáné Papp Gabriella, a Rádi Napközi- Otthonos Óvoda Bölcsőde és Konyha intézményvezetője elmondta, hogy egységes intézményt szerettek volna létrehozni, emiatt épült az óvoda melletti központi területre a bölcsőde. Az óvodával egy külső folyosó köti össze. A közel 130 millió forintos beruházás keretében 200 négyzetméter teljes alapterületű, és közel hatvan négyzetméter nagyságű foglalkoztató szoba és számos egyéb helyiség kapott helyet a jól megtervezett épületben, ahol még babakocsi tároló, és a sajtszerű foglalkoztató szobában egy különleges kuckó is épült a gyermekeknek.

Az elnyert pályázati forrásból az épület és a környezete lett megvalósítva, a szükséges eszközeket pedig önkormányzati forrásból biztosították.

A koronavírus helyzetben eddig végig nyitva volt a rádi intézmény

A rádi óvodát és bölcsődét sem a tavaszi, sem az idei őszi koronavírus helyzet nem érintette annyira, hogy be kellett volna zárni az intézményt – tudtuk meg Puporkáné Papp Gabriella intézményvezetőtől. Azt megjegyezte, hogy észrevették, hogy szeptember óta sokat hiányoznak a gyerekek, de elmondása szerint nem a koronavírus miatt, hanem az erre az őszi időszakra jellemző különböző felső-légúti megbetegedések okán.

A kézfertőtlenítés, és maszk használata mint elmondta, továbbra is érvényben lévő intézkedések az intézményben. Épp úgy, ahogy a gyermekek fertőtlenítő kézmosása az intézménybe érkezéskor.

Hozzászólás
Előző cikkEzért lesz gyermekvédelmi népszavazás jövőre
Következő cikkVadászat miatt korlátozzák a turistaforgalmat a Kemencei Erdészetnél