Több utca mellett megújult Vácduka polgármesteri hivatala is

Közel száz négyzetméterrel bővült a vácdukai polgármesteri hivatal a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Az épület felújításának ünnepélyes átadásán Makkos László polgármester, valamint Rétvári Bence államtitkár, a település országgyűlési képviselője vett részt.

371 millió forintnyi támogatás érkezett a településre az elmúlt időszakban

Rétvári Bence elmondta, az elmúlt időszakban 371 millió forintnyi támogatás érkezett a településre, emellett pedig folyamatban van egy sok milliárd forintos projekt, az iskola bővítése is. Hozzátette, a kormány szándéka, hogy akár 5000 fő alatti, vagy feletti településen is bárki, ugyanolyan szintű közszolgáltatásokat érhessen el. Emiatt is jelentős ez a mostani beruházás, mert nemcsak a képviselő-testületi ülések, hanem az állampolgárok ügyeinek intézése is sokkal jobb körülmények között történhet meg.

Egy kis településnek nagyon fontosak a pályázati lehetőségek

Makkos László, Vácduka polgármestere arról beszélt, hogy egy kis településnek nagyon kevés saját forrása van arra, hogy ilyen fejlesztéseket meg tudjon valósítani, ezért a pályázati lehetőségek nagyon fontosak. Hozzátette, hasonlóan a művelődési ház belső felújításához, a polgármesteri hivatal felújítása is egy régen várt projekt volt a település életében.

Beszélt arról is, hogy a település három útszakasza – Széchenyi utca, Ady utca, Csokonai utca egy-egy szakasza – kapott szilárd útburkolatot.

Hozzászólás
Előző cikkIgazgatási szünet van Acsán
Következő cikkAdventi zenés áhítat lesz Kosdon