Előtetőre gyűjt a Csörögi Tanoda

A Csörögi Tanoda előtetőjének megépítésére gyűjt. Noha tízmillió forinthoz jutnak egy sikeres pályázatnak köszönhetően, melyből megvalósul a tanoda épületének külső szigetelése, festése, a tető javítása, valamint a nyílászárók cseréje, ám ebbe a keretbe nem fér bele egy új előtető megépítése.

„Sajnos az építkezési költségek jelentősen megemelkedtek az utóbbi időben. Az irányító hatóság a költségek drasztikus megemelkedése ellenére nem tudja felemelni a pályázati összeget, így három lehetőségünk van: Elállunk a beruházástól, saját forrással kiegészítve valósítjuk meg, módosítva valósítjuk meg, de ez csak akkor lehetséges, ha a pályázatban leadott műszaki tartalom maradéktalanul teljesül. Szerencsénkre a leadott pályázatban lévő műszaki tartalom nem elég részletes. Így olcsóbbá tudjuk tenni a beruházást azzal, hogy műanyag nyílászárókat építünk be fa nyílászárók helyett, a tetőt fóliáztatjuk ugyan, de a régi cserepeket tesszük vissza, bár ideje lenne a cserepeket is lecserélni” – fogalmaznak a tanoda honlapján.

Mint fogalmaznak, a fő problémát azonban az jelenti, hogy az előtetőt a szigetelés miatt le kell bontani, viszont a műszaki szakemberek szerint a jelenlegi eléggé összetákolt, nem érdemes visszatenni. „Az előtető nekünk létfontosságú, hiszen alatta tartunk tavasztól őszig foglalkozásokat, védi a gyerekeket az erős napsugárzástól, esőtől, hótól, a járvány idején a fertőzéstől. Ennek a cseréje azonban nem fér bele a 10 millió Ft-os költségvetésbe. Így a mi számunkra az lenne a legszebb karácsonyi ajándék, ha újra lenne teraszunk, ahol foglalkozásokat tarthatunk. A terasz árajánlatok alapján 700.000 – 900.000 Ft-ba kerül. Erre gyűjtünk most” – írják. Hozzáteszik, hogy eddig 380 ezer Ft gyűlt össze, ami a várható költség fele.

Adományozni a Csörögi Tanoda karácsonyi oldalán lehet ITT!

Hozzászólás
Előző cikkÁtadták a felújított haranglábakat Verőcén
Következő cikkVáci fotósok mutatkoznak be önálló kiállításokon