Döntetlennel zárta az évet a Vác FC

Egy jó iramú mérkőzésen, remek játékkal játszott 2-2-es döntetlent a Vác FC a Balassagyarmat ellen szerda kora délután. Ez a pótolt mérkőzés volt a Duna-parti csapat szezonzárója az NB III Közép-csoportjában.

A tartalékos váciak jól teljesítettek az élmezőnybe tartozó ellenfelükkel szemben.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, múlt hét vasárnap a pálya használhatatlansága miatt elmaradt a Vác–Balassagyarmat találkozó, ezt szerdán kora délután pótolták a felek.

Az első félidő 18. percében egy buktatást követő büntetőt értékesítettek a vendégek Csiki révén, azzal vezettek az egyébként lendületesen kezdő váciak ellen. (0-1) Bár sok hiba is jellemezte a házigazda játékát, de hátrányban még feljebb kapcsoltak. A szünet előtt pár másodperccel egyenlítettek is. Ekkor Tóth Milán lőtt a balassagyarmatiak kapujába. Félidőre 1-1-es döntetlennel mentek a felek.

A fordulást követően bő öt perc telt el, és vezetett Csank János együttese, Mertse Ábel talált be. (2-1) Az előny azonban nem tartott sokáig, mert tíz perc múlva Gergely révén egyenlített a Balassagyarmat egy védelmi hibát követően. (2-2) A hajrában mindkét együttesnek volt meccslabdája a győzelemhez, de azok kimaradtak és 2-2-es végeredmény született Vácon.

Összességében a játék képe alapján reálisnak mondható eredmény született, a tartalékos váciak jól teljesítettek az élmezőnybe tartozó ellenfelükkel szemben.

Folytatás február közepén

A Vác FC az őszt 18 ponttal a 16. helyen zárta, előnye három pont a már kieső helyen álló Dabas-Gyónnal szemben. A folytatás a téli szünetet követően február 13-án lesz hazai pályán a Makó ellen.

Csank János értékelése a mérkőzés után

Csank János: „– A mérkőzés előtt elfogadtuk volna a döntetlent, hiszen erős csapat ellen játszottunk, azonban ahogy a mérkőzés alakult, ez már nem is olyan biztos. Öt védőnk hiányzott, mégis összességében jól helytálltunk. Az első félidőben idegesen, sok hibával játszottunk, azonban a játékrész végére rendeztük a sorokat, a második kapott gólnál viszont nagy hibát követtünk el, a hajrában pedig Torda Patrik ziccert hibázott.”

Vác FC–Balassagyarmati VSE 2–2 (1–1)

Vác: Halasi – Nagy Z., Zámbó, Lukács K., Tóth D. – Purzsa, Tölgyes, Sorecz (Torda, 88.) – Balga (Vén B., a szünetben), Tóth M. (Varga L., 90.), Mertse. Szakmai igazgató: Csank János
Balassagyarmat: Puporka – Majzik, Benkő-Bíró, Koszó, Király Á. – Nagy T., Gálfi, Gergely P. (Ferkel, 76.) – Nyilas (Kovács D., 69.), Kerekes K. (Lizák, a szünetben), Csiki. Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Tóth M. (45.), Mertse (51.), ill. Csiki (18. – 11-esből), Gergely P. (62.)

Hozzászólás
Előző cikkÚjra felbukkant a Börzsönyben a farkas
Következő cikkVidámpark és Elza kastélya a Jégvarázsból is elkészült mézeskalácsból Vácrátóton