Új gépjárművel bővült a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

Új gépjárművel bővült a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület miután sikeres pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. irányába.

A motorhibássá vált Ford Connect gépjárművük helyett így az elnyert 5 millió forint segítségével egy újabb, megbízhatóbb családtaggal bővültek. A vásárlást követően megtörtént a rendszerbe állítás, a műszaki vizsgáztatás, a matricázás és a megkülönböztető hang és fényjelzés felszerelése.

A térség országgyűlési képviselője, Rétvári Bence államtitkár elmondta, rendkívül fontos azoknak az önkénteseknek a munkája, akik saját szabadidejükben, áldozatot hozva azért dolgoznak, hogy mi mindnyájan biztonságban éljünk. Kiemelte, hogy a váci önkéntes tűzoltóknak naponta egy kivonulásuk az biztosan van, ezért is fontos, hogy munkájukat a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék.

Ternay István, a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, az új gépjárművet elsősorban a csapatszállításra fogják használni, másodsorban pedig, egy átalakítást követően egy gyors beavatkozású műszaki mentő lesz. Hozzátette, az önkéntes szolgálat, a másokon való segítség számukra kiemelten fontos. Hozzátette, 18 éves kortól lehet csatlakozni az egyesületükhöz. Beszélt arról is, hogy az új gépjármű mellett van egy 2000 literes nagy fecskendős tűzoltóautójuk, mellyel a térségben a hivatásos tűzoltók munkáját tudják segíteni.

Hozzászólás
Előző cikkVadászat miatt korlátozzák a turistaforgalmat Zebegénynél
Következő cikkAdventi programok Nagymaroson