Rétvári Bence Csőváron: 600 milliárd forint jutott eddig az 5000 fő alatti településeknek

Az elmúlt öt év során számos beruházás és fejlesztés valósult meg Csőváron. Ezen időszak alatt 3257 méter járda, és több mint 4 km út fejlesztését hajtották végre pályázati források segítségével – mondta el Nemecz Zsuzsanna polgármester a település Kinizsi útjának ünnepélyes átadásán.

Az útszakasz felújítása a Magyar Falu programból és a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatásából valósult meg két szakaszban, útszegély, útpadka és zöldterület kialakításával.

Rétvári Bence államtitkár, a település országgyűlési képviselője a Kinizsi út átadásán elmondta, hogy vannak, akik a nagyvárosokban, és vannak akik kistelepülésen szeretnek élni. A Magyar Falu program pedig az elmúlt évek során 600 milliárd forinttal támogatta az 5000 lélekszám alatti településeket, hogy számos fejlesztés valósulhasson meg az itt élők életkörülményeinek jobbá tétele érdekében.

Rétvári Bence Csőváron arról is beszélt, hogy az elmúlt évek során összesen 342 millió forint támogatást kapott a település. Többek között az óvoda, vagy az orvosi rendelő is forráshoz jutott, de a helyi kisbolt is 27,6 millió forintos támogatásban részesült.

Hozzászólás
Előző cikkBetlehemi műsor és koncert is az adventi programok között Váckisújfalun
Következő cikkMézeskalácsfalu Sződligeten