Hivatásokkal ismerkedhettek a letkési diákok

Pályaorientációs napot tartottak a letkési általános iskolában november 8-án. A gyerekek megismerkedtek az egészségügy egy-egy területével, a mezőgazdaságon belül a méhészettel és az állattartással.

A program az iskola összes tanulóját érintette és megmozgatta. Kicsik és nagyok egyaránt élvezettel figyelték az előadásokat, előadókat. Forgószínpad alapján mentek a gyerekek az előadás helyszíneire, ahol megismerkedtek az egészségügy egy-egy területével, a mezőgazdaságon belül a méhészettel és az állattartással. Igazi élményt nyújtott az életmentés és újraélesztés folyamata, amit persze ki is próbálhattak a gyerekek. Igencsak oda kellett figyelni, hiszen egy emberi életről szólhat az éberség és a lélekjelenlét. Az egészségügy másik területe a védőnői szolgálatot érintette, amiről szintén elmondható, hogy ez nem munka, hanem hivatás. A felsős diákok elmondása alapján nagyon mély nyomot hagyott bennük mind a két terület.


Az állattartás és a méhészet igazi csemegének számított számukra. Ki ne szeretné az állatokat? Ki ne szeretné az édes mézet? Milyen üzenete van mindennek? Egészség, gondoskodás, felelősség, mások segítése legyen szó emberről vagy állatról – mondta Hajdú Attiláné, a tagintézmény vezetője.


Hozzátette: az arcokat látva bízunk abban, hogy sikerült ezekről a szakmákról, hivatásokról úgy átadni valamit, hogy az sokáig megmarad bennük és talán valamelyikük ezek közül választ magának pályát.

Hozzászólás
Előző cikkÚj ingyenes sportolási lehetőség indul Csörögön
Következő cikkKözösségi munkában ültettek levendulát Szokolyán