Látványos kutyás sportverseny lesz vasárnap Kisnémediben

Vasárnap úgynevezett Dog Puller versenyre várják az érdeklődőket Kisnémediben, a focipályára. Ötven résztvevő nevezett a nyitott programra, ahol a kölyökkutyáktól kezdve egészen a nagytestű kutyákig vesznek részt a megmérettetésen több kategóriában.

A látványos kutyás sportban sikeresek a magyar résztvevők. Mint azt Hídvégi Géza, a Hobbi Kutyaiskola vezetője a 0627.hu-nak kifejtette, a két héttel ezelőtti világbajnokságon öt magyar világbajnok született. A vasárnapi programról elmondta, hogy délelőtt tíz óra és délután négy óra között zajlik a verseny, mely a 2021-22-es Dog Puller szezon nyitóversenye is lesz.

„Ez egy olyan sport, ami a kutya zsákmányszerző ösztönét használja ki. Két karikával űzik. A kutyának meg kell tudnia fogni a guruló karikát.”

„Két szakága van. Az egyik során egy irányba el kell futnia a kutyának a pullerért, és adott helyen el kell eresztenie. A másik, amikor ugrálnia kell a kutyának a karikáért” – fejtette ki szerkesztőségünk kérdésére Hidvégi Géza. A vasárnapi versenyen díjazni futamonként és kategóriánként az első három helyezettet fogják. Mindkét diszciplína első helyezettjei „Közép-Magyarország Regionális Bajnoka” címet kapnak az adott kategóriában és diszciplínában, továbbá a dobogós helyezetteknek lehetőségük lesz arra, hogy az Országos Bajnokságon az Országos Bajnoki címért konkuráljanak.

Fotó: Hobby Puller Club

Hozzászólás
Előző cikkMár nem lesz probléma a hangosítással Galgagyörkön
Következő cikkMenetel a Váchartyán a harmadosztályban